L’Escola del Bosc


Ahir va tenir lloc a la nova escola, la trobada per celebrar els més de 100 anys de l’escola de la Colònia. Allí es trobaven antics mestres i alumnes.
La Genoveva Martí (ex-alumne), va fer un repàs al llarg de la història d’aquest centre, i el que va significar en algun moment per al professorat, l’ensenyament en aquells temps. S’ha de reconèixer que molts es van negar a trair les seves creences i altres utilitzaren l’imaginació per ensenyar a aquells escolars, les tradicions i les matèries en una llengua prohibida.
Com a tancament d’aquesta trobada, es va presentar la pel-lícula realitzada per Genoveva Martí.
La majoría de les persones presents, es reconeixien en les imatges que veien: “….. mira, mira, la de les cuetes sóc jo i al costat està la meva germana “…. “quina gràcia mira la Josefina, anàvem juntes a classe”, i molts més comentaris que van aixecar records i sentiments.
Les imatges en blanc i negre són veritables joies, que ens marquen un temps passat, gràcies a elles som capaços de veure i comprendre la història d’un lloc i de les persones que hi viuen.
A mi personalment em va transportar als meus anys d’infància, que sent alumna d’una escola de monges, portàvem mateixes bates, fèiem servir mateixos llibres, i en els meus records, també vaig escoltar cançons infantils.

This entry was posted in memória histórica, records, tallers. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*


six + 8 =

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create