CAL QUELA: PASSAT AGRICOLA

Al llarg de la ribera del riu Llobregat + – envers el segle 18 neixen empreses industrials denominades, i mai més ben dit, del “ram de l’aigua”, dedicades a la fabricació tèxtil.
La pèrdua de mà d’obra al sector agrícola, va provocar al mateix temps, una naixent indústria de maquinària destinada al camp.
Durant molt temps tots dos entorns conviuen.
Però el pagès, cansat de veures sempre en mans del clima, dirigeix ​​els seus passos cap a la fàbrica, salari fix i necessitats cobertes, si més no, en un any de mala collita, sap que li dóna suport el sou de la fàbrica.
Un cop realitzat aquest petit passeig per la història, ens centrarem en les famílies de pagesos de Santa Coloma i quina va ser la seva evolució, paral.lelament al creixent desenvolupament de la Colònia Güell.
La Joana Carbonell i la Montserrat Capdevila, ens parlen d’una masia anomenada “Cal Quela”, que pren el seu nom de:?, no desvetllarem aquest secret, vegem la presentació i coneguem els seus protagonistes.

This entry was posted in pagesia, records, tradició. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*


+ eight = 15

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create