LA FÀBRICA TÈXTIL DE LA COLÒNIA GÜELL

Josep Padró és una persona d’allò més polifacètica, és professor, historiador, però també té una vena artística, a la festa del Modernisme ens fa una representació molt acurada com Joan Güell o el mestre Gaudí.
Josép Padró és qui ens ha endinçat en aquest treball de recuperació històrica sobre la fàbrica dels Güell, traslladada a Santa Coloma de Cervelló l’any 1890.
És una obra basada en part sobre la història ja escrita d’aquest lloc i sobretot de històries i records familiars, així com les imatges utilitzades, que són propietat personal.
Aquesta fábrica forma part de la vida i records d’un gran nombre d’habitants del Baix Llobregat.
Seguint la ribera d’aquest riu ens trobem amb moltes empreses dedicades a l’activitat del tèxtil i del paper, ambdues activitats necessitaven de l’impuls de l’aigua pel seu funcionament.
Ens centrarem en les fàbriques tèxtils, aquestes requerien de 2 tipus d’energia: la hidràulica i la humana, la primera per al funcionament de les màquines de cardar i la segona per a les filadores.
S’ha escrit tant sobre la Colònia Güell, que no em queda més que dir que vegin i gaudeixin d’aquesta presentació.

Adjunto informació trobada a Internet i que em sembla d’alló més interesant: http://www.citop.es/PubPDF/Cimbra350_05.pdf
hi ha un apartat que m’ha cridat molt l’atenció, es titula: “El Manchester català, les colònies del Llobregat “.

This entry was posted in memória histórica, records, revolució industrial, tallers. Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*


six + = 14

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create