Josep Padró és una persona d’allò més polifacètica, és professor, historiador, però també té una vena artística, a la festa del Modernisme ens fa una representació molt acurada com Joan Güell o el mestre Gaudí.
Josép Padró és qui ens ha endinçat en aquest treball de recuperació històrica sobre la fàbrica dels Güell, traslladada a Santa Coloma de Cervelló l’any 1890.
És una obra basada en part sobre la història ja escrita d’aquest lloc i sobretot de històries i records familiars, així com les imatges utilitzades, que són propietat personal.
Aquesta fábrica forma part de la vida i records d’un gran nombre d’habitants del Baix Llobregat.
Seguint la ribera d’aquest riu ens trobem amb moltes empreses dedicades a l’activitat del tèxtil i del paper, ambdues activitats necessitaven de l’impuls de l’aigua pel seu funcionament.
Ens centrarem en les fàbriques tèxtils, aquestes requerien de 2 tipus d’energia: la hidràulica i la humana, la primera per al funcionament de les màquines de cardar i la segona per a les filadores.
S’ha escrit tant sobre la Colònia Güell, que no em queda més que dir que vegin i gaudeixin d’aquesta presentació.
Adjunto informació trobada a Internet i que em sembla d’alló més interesant: http://www.citop.es/PubPDF/Cimbra350_05.pdf
hi ha un apartat que m’ha cridat molt l’atenció, es titula: “El Manchester català, les colònies del Llobregat “.